Skip navigation

Pravna obvestila/varstvo podatkov

Različica: januar 2019

Podjetje Eberspächer se veseli vašega obiska na tem spletnem mestu in vašega zanimanja za naše podjetje in izdelke.

I. Varstvo podatkov

1. Informacije o obdelavi osebnih podatkov ob obisku našega spletnega mesta
Osebne podatke, ki nastanejo ob vašem obisku našega spletnega mesta ali ki jih nam posredujete vi, obdelujemo v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Obisk našega spletnega mesta je načeloma možen tudi brez navedbe osebnih podatkov. Osebni podatki se zbirajo le, če je to zaradi tehničnih razlogov zahtevano za uporabo našega spletnega mesta ali če uporabljate določene funkcije, ki so ponujene na našem spletnem mestu, npr. kontaktni obrazci. Zbiranje osebnih podatkov nam omogoča zagotavljanje želenih funkcij.

Ko obiščete naše spletno mesto, naši spletni strežniki privzeto shranijo IP-naslov, ki vam ga je dodelil vaš ponudnik internetnih storitev, spletno mesto, s katerega nas obiščete, spletno stran, ki jo obiščete na našem spletnem mestu, morebitne prenose, količino zahtevanih podatkov, iskalne izraze ter datum in čas. Ti podatki se zabeležijo za tri mesece. Podatke uporabljamo za zaznavanje in odpravljanje morebitnih varnostnih tveganj ali nepravilnega delovanja spletnega mesta. Pravno podlago za takšno obdelavo podatkov predstavlja (odstavek 1 f člena 6 -GDPR) Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP - 1), v skladu s katerim je obdelava podatkov dopustna za namen varovanja upravičenih interesov. Naši upravičeni interesi so zagotavljanje delovanja spletnega mesta in zgodnje zaznavanje in preprečevanje kibernetskih napadov.

Vaše podatke zbiramo tudi, če stopite v stik z nami prek kontaktnega obrazca, ki je na voljo na našem spletnem mestu, ali na kakršen koli drug način. Če v povezavi s kontaktnim obrazcem ni navedeno drugače, se ti podatki uporabljajo izključno za namen odgovarjanja na vaše vprašanje ter za tehnično administracijo. Obvezni podatki so ustrezno označeni. Eventualno boste naprošeni za navedbo dodatnih osebnih podatkov. Ti podatki so prostovoljni in jih uporabljamo le v okviru obdelave vašega vprašanja. Pravno podlago za obdelavo vaših podatkov v okviru uporabe kontaktnega obrazca predstavlja (odstavek 1 b člena 6 - GDPR) Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP -1) , če so navedbe potrebne za pripravo ali izvedbo pogodbenega razmerja.

2. Informacije o uporabi piškotkov in analizi uporabe
Za nenehno optimiziranje spletnega mesta in možnost zagotavljanja vsebine, ki je prilagojena vašim željam, uporablja podjetje Eberspächer piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletno mesto shrani na vaš trdi disk. V bistvu se uporabljajo za oblikovanje prijetnejše in uporabnikom prijazne uporabe strani in hrambo podatkov v obrazcih (npr. v okviru kontaktnega obrazca). Nadaljnji uporabljeni piškotki se uporabljajo za statistične namene. Na podlagi piškotkov ugotovimo na primer, katere vsebine na našem spletnem mestu so zlasti pomembne za naše uporabnike in prek katere vrste končnih naprav je bilo spletno mesto obiskano. Tako lahko oblikujemo zanimivejše spletno mesto za naše uporabnike. Informacije o uporabljenih spletnih brskalnikih in končnih napravah nam omogočajo prilagajanje oblikovanja strani najpomembnejšim vrstam brskalnikov. Piškotki v vašem računalniku ne povzročajo nobene škode, ne morejo zaganjati programov in ne morejo vsebovati virusov. Shranjevanje piškotkov v svojem računalniku lahko kadar koli preprečite v nastavitvah brskalnika. V ta namen uporabite nastavitve ali funkcijo pomoči v brskalniku. Delovanje našega spletnega mesta je nato v določenih okoliščinah omejeno. Opozarjamo vas, da so lahko na nekaterih straneh našega spletnega mesta v določenih okoliščinah prisotni tudi piškotki, ki niso neposredno povezani s podjetjem Eberspächer. Če obiščete stran z vsebino, ki jo vdelajo tretje osebe (npr. Youtube, issuu idr.), lahko te tretje osebe v vaš brskalnik namestijo svoje piškotke. Podjetje Eberspächer nima nobenega vpliva na uporabo teh piškotkov in zaradi načina delovanja piškotkov ne more dostopati do njih, saj do piškotkov lahko dostopa samo tisti, ki jih je prvotno postavil. Nadaljnje informacije poiščite na spletnih straneh ustreznih tretjih oseb.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov, ki je opisana v točki 2, v povezavi s piškotki in z analizo uporabe, je odstavek 1(f) člena 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki temelji na našem upravičenem interesu glede oblikovanja in nenehne optimizacije našega spletnega mesta v skladu s potrebami ter oglaševanja naših izdelkov.

Google Analytics
Naše spletno mesto uporablja spletno analitično orodje Google Analytics, ki ga za uporabnike iz Evropskega gospodarskega prostora ter iz Švice in Lihtenštajna zagotavlja družba Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland (»Google«), za vse preostale uporabnike pa družba Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 (»Google«). Google Analytics uporablja piškotke z veljavnostjo 38 mesecev za zajemanje podatkov za dostop pri obisku našega spletnega mesta. Podatke za dostop združuje družba Google po našem naročilu v anonimizirane profile uporabe in jih prenaša v strežnik Google v ZDA. Pred tem je vaš naslov IP anonimiziran. Zato ne moremo ugotoviti, kateri profili uporabe pripadajo določenemu uporabniku. Na podlagi podatkov, ki jih zbere družba Google, ne moremo identificirati ali ugotavljati, kako uporabljate naše spletno mesto. Če pri tem izjemoma pride do prenosa osebnih podatkov v ZDA, se je družba Google poleg tega zavezala Zaščiti zasebnosti med EU in ZDA (EU-US Privacy Shield). S tem se je družba Google zavezala zagotavljanju evropskih načel varstva podatkov in tukajšnjih ravni varstva podatkov tudi v okviru obdelave podatkov, ki se izvaja v ZDA.

Družba Google bo informacije, pridobljene s piškotki, uporabljala v skladu z našim naročilom, da oceni uporabo našega spletnega mesta, sestavi poročila o dejavnostih na spletnem mestu in zagotovi nadaljnje storitve, povezane z uporabo spletnega mesta in interneta. Nadaljnje informacije glede tega so vam na voljo v izjavi o varstvu zasebnosti storitve Google Analytics.

Kadar koli lahko ugovarjate spletni analizi s strani družbe Google. V ta namen imate več možnosti:

  • Vtičnik za deaktiviranje, ki ga je pripravila družba Google in je na voljo prek naslednje povezave, lahko namestite v svojih brskalnikih Firefox, Internet Explorer ali Chrome (ta različica ne deluje v mobilnih napravah): povezava do vtičnika za brskalnik.

Google Ads Conversion Tracking
Poleg tega uporabljamo kot stranka storitve Ads tudi Google Ads Conversion Tracking, analitično storitev družbe Google. Pri tem Google Ads v vaš računalnik namesti piškotek (»piškotek za konverzije«), če ste na naše spletno mesto prišli prek Googlovega oglasa. Ti piškotki se uničijo čez 30 dni in ne služijo osebni identifikaciji. Če na našem spletnem mestu obiščete določene strani in piškotek še ni potekel, lahko mi in Google prepoznamo, da je nekdo kliknil oglas in bil tako preusmerjen na našo stran. Vsaka stranka storitve Ads prejme drugačen piškotek. Na ta način ni mogoče slediti piškotkom z različnih mest strank storitve Ads. Informacije, pridobljene s piškotkom za konverzijo, se uporabljajo za pripravo statističnih podatkov o konverzijah za stranke storitve Ads, ki so se odločile za storitev Conversion Tracking. Stranke storitve Ads izvejo skupno število uporabnikov, ki so kliknili njihov oglas in bili preusmerjeni na stran z oznako za Conversion Tracking. Ne prejmejo pa nobenih informacij, na podlagi katerih bi lahko identificirali uporabnika. Če ne želite sodelovati v postopku sledenja, lahko zavrnete namestitev piškotka, ki je za to potrebna, in sicer prek nastavitve brskalnika, ki na splošno deaktivira samodejno nastavitev piškotkov. Piškotke za storitev Conversion Tracking lahko deaktivirate tudi tako, da v svojem brskalniku nastavite blokiranje piškotkov iz domene »googleadservices.com«. Podrobnejše informacije o tem najdete v Googlovi izjavi o varstvu podatkov.

Google Zemljevidi
Na naših straneh uporabljamo storitev Google Zemljevidi, da bi predstavili informacije na vizualno privlačen način in vam olajšali iskanje trgovcev. Google Zemljevidi je kartografska storitev družbe Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland. Da bi lahko zemljevide Google, ki jih uporabljamo, vdelali in prikazali v vašem spletnem brskalniku, mora vaš spletni brskalnik pri priklicu kontaktne strani vzpostaviti povezavo s strežnikom družbe Google, ki je lahko tudi v ZDA. Na ta način pridobi družba Google informacije, da je IP-naslov vaše naprave prikazal kontaktno stran našega spletnega mesta. Če pride do prenosa osebnih podatkov v ZDA, je družba Google zavezana zaščiti zasebnosti med EU in ZDA (»EU-US Privacy Shield«).

Če na našem spletnem mestu zaženete iskanje trgovcev, ko ste prijavljeni v svoj Google Profil, lahko družba Google ta dogodek poveže z vašim Google Profilom. Če ne želite, da je dogodek dodeljen vašemu Google Profilu, se morate pred odpiranjem naše kontaktne strani odjaviti iz storitve družbe Google. Družba Google shranjuje vaše podatke in jih uporablja za oglaševanje, raziskovanje tržišč in prilagojeno prikazovanje storitve Google Zemljevidi. Zoper zbiranje teh podatkov s strani družbe Google lahko ugovarjate. Nadaljnje informacije so na voljo v Googlovem pravilniku o zasebnosti in Dodatnih pogojih storitev Google Zemljevidi/Google Earth.

Google Ads
Tehnologijo Remarketing družbe Google uporabljamo, da bi znova nagovorili uporabnike, ki so naše spletno mesto že obiskali in jih je zanimala ponudba, in sicer s ciljno usmerjenim oglaševanjem na straneh družbe Google in njenega partnerskega omrežja. Prikaz oglasa se izvede z uporabo piškotkov. Z besedilnimi datotekami je mogoče analizirati vedenje uporabnikov pri obisku spletnega mesta in nato uporabiti usmerjena priporočila izdelkov in oglase na podlagi zanimanja.

Če ne želite prejemati oglasov na podlagi zanimanja, lahko uporabo piškotkov za te namene s strani družbe Google deaktivirate tako, da odprete stran https://www.google.de/settings/ads/onweb. Alternativno lahko uporabo piškotkov tretjih oseb deaktivirate tako, da odprete Stran za deaktivacijo organizacije Network Advertising Initiativestran organizacije Network Advertising Initiative (NAI) (na voljo v angleščini).

Opozarjamo vas, da ima družba Google svoje pravilnike o varstvu podatkov, ki so neodvisni od naših pravilnikov. Na to vsebino ne moremo vplivati in ne moremo prevzeti nobene odgovornosti ali jamstva za te smernice in postopke. Podrobnejše informacije o tem najdete v Googlovi izjavi o varstvu podatkov.

Informacije o uporabljenih piškotkih
Informacije o deaktiviranju posameznih piškotkov so na voljo, kjer je primerno, v teh pravnih obvestilih/varstvu podatkov.

3. Privolitve in vaše pravice v zvezi z varstvom podatkov
Vse osebne podatke, ki jih navedete na spletnem mestu podjetja Eberspächer, bomo brez vaše izrecne privolitve uporabili samo za namen, zaradi katerega ste jih navedli (npr. priprava ponudbe), in tehnično administracijo. Pri vsakem posameznem vnosu vas bomo obvestili o namenih uporabe in po potrebi prosili za soglasje glede nadaljnje uporabe. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je v takšnih primerih privolitev v skladu z (odstavkom 1 a člena 6 - GDPR) Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP - 1). Vaše soglasje je vedno prostovoljno in lahko ga prekličete kadar koli, vendar ne za nazaj.

Ne glede na to, ali ste že podali soglasje, lahko uporabi svojih osebnih podatkov za namen oglaševanja ali izvajanja raziskave trga ali javnega mnenja kadar koli nasprotujete ali zahtevate informacije o teh shranjenih podatkih. Vedno imate na voljo tudi možnost zahtevati popravljanjeblokiranje ali brisanje osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas. V ta namen se obrnite pisno ali po e-pošti na odgovorno mesto, navedeno v kolofonu. Opozarjamo vas, da so iz brisanja izvzeti podatki, ki so potrebni za izvedbo še neizvedenih storitev ali uveljavljanje naših pravic in upravičenj. To velja tudi za podatke, ki jih moramo hraniti v skladu z zakonskimi omejitvami. Takšni podatki so sprva blokirani.

Če izvajalci storitev, navedeni v tej izjavi, podatke obdelujejo zunaj Evropske unije, zagotovimo, da izvajalci storitev v pogodbi ali na drug način zagotavljajo raven varstva podatkov, ki je enakovredna ravni v Evropski uniji. Kopije teh garancij lahko zahtevate prek kontaktnih podatkov, navedenih v kolofonu. Imate tudi pravico zahtevati elektronsko kopijo tistih podatkov, ki jih obdelujemo v okviru pogodbe ali na podlagi vašega soglasja (t. i. pravica do prenosljivosti podatkov).

4. Spremembe izjave o varstvu podatkov
Podjetje Eberspächer si pridržuje pravico, da lahko svojo izjavo o varstvu podatkov kadar koli spremeni brez predhodnega obvestila. Zato vam priporočamo, da redno preverjate, ali je prišlo do sprememb.

5. Stik, pristojen za varstvo podatkov
Če imate vprašanja glede obdelave vaših osebnih podatkov, nam lahko na privacy-EGES[at]eberspaecher.com kadar koli pošljete zahtevo za informacije, predloge ali pritožbe. Vaši težavi se bomo nemudoma posvetili. Poleg tega imate pravico, da se obrnete na organ za varstvo podatkov in pri njem vložite pritožbo.

Avtorske pravice
© 2019 Eberspächer Climate Control Systems GmbH & Co. KG, Esslingen, Nemčija za vse strani te internetne predstavitve.

II. Pravna obvestila o vsebini spletnega mesta

1. Vse pravice pridržane
Besedilo, slike, grafike, zvok, animacije in videi ter njihova razporeditev na spletnem mestu podjetja Eberspächer so zaščiteni z avtorskimi in drugimi pravicami. Vsebine tega spletnega mesta načeloma ni dovoljeno kopirati, širiti, spreminjati ali do nje omogočiti dostop tretjim osebam brez pridobitve dovoljenja podjetja Eberspächer. Na nekaterih spletnih straneh podjetja Eberspächer so poleg tega slike, za katere veljajo avtorske pravice tretjih oseb.

Slike za medije se lahko uporabljajo samo za redakcijske namene v okviru novinarskih priprav poročil o skupini Eberspächer, pri čemer je treba navesti vir »Eberspächer«. Tiskanje in objava sta v ta namen brezplačna. Vendar pa pri tiskanih medijih zato prosimo za kopijo izvoda, pri elektronskih (spletnih) medijih pa za kratko obvestilo. Za drugačno/komercialno uporabo slik je treba predhodno pridobiti pisno soglasje tiskovne službe podjetja Eberspächer.

2. Jamstvo
Te spletne strani so bile pripravljene z največjo možno skrbnostjo. Kljub temu podjetje Eberspächer ne more jamčiti, da so vključene informacije brez napak in točne. Informacije tega spletnega mesta ne predstavljajo nobene izrecno in/ali neodvisno izražene garancije.

3. Brez licence
Podjetje Eberspächer se vam želi predstaviti z inovativnim in informativnim spletnim mestom. Upamo, da ste tudi vi tako navdušeni nad tem spletnim mestom, kot smo mi. Intelektualna lastnina, kot so patenti, znamke in avtorske pravice, ki jo mesto vključuje, je zaščitena. Prek tega spletnega mesta se ne podeljuje nobena licenca za uporabo intelektualne lastnine podjetja Eberspächer ali tretjih oseb.

4. Povezave
Podjetje Eberspächer nima vpliva na vsebine spletnih mest tujih podjetij oz. drugih tretjih oseb, do katerih dostopate prek povezav na naših spletnih straneh, zato ne more prevzeti odgovornosti za te vsebine. Zato podjetje Eberspächer izrecno izjavlja, da si vsebin na povezanih straneh ne lasti. Za škodo, ki nastane zaradi uporabe teh strani drugih ponudnikov, je odgovoren izključno ponudnik strani, na katero je uporabnik preusmerjen. Za internetne strani povezanih podjetij so vsebinsko odgovorna izključno povezana podjetja. Če ugotovite, da konkretna ponudba, do katere vas pripeljejo povezave na našem spletnem mestu, vsebuje nezakonito vsebino, bomo na podlagi vašega obvestila povezavo takoj deaktivirali. V ta namen se, prosimo obrnite na kontakt, naveden v kolofonu.

5. Izdelki in cene
Podatki o obsegu dobave in storitev, videzu, cenah, merah in teži izdelkov na spletnih straneh ustrezajo znanju v času zaključka redakcije posamezne strani in temeljijo na značilnostih nemškega trga. Zato si izrecno pridržujemo pravice do sprememb. Navedene cene za naše pogodbene partnerje veljajo kot nezavezujoče priporočene cene. Zato se pri svojem izbranem trgovcu prepričajte o trenutnih prodajnih cenah.

6. Različice, vezane na določeno državoZaradi mednarodne razširjenosti svetovnega spleta se lahko te strani nanašajo na izdelke ali storitve, ki v drugih državah, tj. zunaj Nemčije, niso ali še niso na voljo ali pa so na voljo pod drugim imenom in v drugačnih izvedbah. Preverite, ali je naveden zastopnik v vaši državi, in se po potrebi obrnite neposredno nanj.