Skip navigation

Cooltronic: optimalni pogoji za voznika

K celostni klimatizaciji ne spada le gretje temveč tudi hlajenje. Naše klimatske naprave za motorje v teku ali v mirovanju poskrbijo za optimalne pogoje v voznikovi kabini.

Tople poletne noči v kabini so lahko zelo naporne: visoke temperature in visoka stopnja vlažnosti zraka motijo miren spanec in tako vplivajo na manjšo sposobnost vožnje naslednji dan. Klimatski sistem Cooltronic poskrbi za to, da iz vozila prežene soparno vročino. Cooltronic prijetno ohladi temperaturo notranjosti in zmanjša tudi vlažnost zraka. Posebna prednost pa je v tem, da sistem, za razliko od običajnih klimatskih naprav, deluje povsem neodvisno od motorja. S tem varčujete gorivo in varujete okolje. Voznik pa lahko po sproščeni noči spet poln moči začne delovni dan! Klima v kabini je v vročih mesecih ugodna tudi ves preostali čas, ko tovornjak stoji.

Podjetje Eberspächer se že vrsto desetletij ukvarja z optimizacijo mobilnih klimatskih sistemov. Poleg visokih zahtev glede udobja in varnosti, ki jih imajo naše stranke in ki jim zadostimo z inovativnimi koncepti ogrevanja za osebna in gospodarska vozila, čolne in avtodome, na prvo mesto postavljamo še preudarno ravnanje z viri. Tako tudi v časih, ko virov primanjkuje, zagotavljamo kar najbolj učinkovito mobilnost. Pri hlajenju notranjosti vozila, ki ni odvisno od motorja, je v ospredju ustvarjanje optimalnega delovnega vzdušja ob sprejemljivi porabi, s čimer nenazadnje znatno prispevamo k zmanjšanju stroškov npr. pri transportnih podjetjih.