Skip navigation

Predgrelci za gospodarska vozila

Eberspächer nudi z zračnimi grelci Airtronic in vodnimi grelci Hydronic obsežno paleto robustnih predgrelcev z dolgo življenjsko dobo za vsakršno rabo v gospodarskih vozilih.

Stroge emisijske mejne vrednosti in ekonomični vidiki pogojujejo ogrevanje voznikove kabine, ki ni odvisno od motorja. Poleg samega udobja je v hladnih področjih zelo pomembno tudi predgretje motorja. Le tako se lahko zagotovi uporaba gospodarskih vozil tudi v najekstremnejših temperaturah. Za obe različni zahtevi nudi Eberspächer z zračnimi grelci Airtronic in vodnimi grelci Hydronic tudi dve različni rešitvi. Obe različici predgrelcev z zmogljivostmi od 4 kW do 35 kW s široko paleto izdelkov pokrivata vsa področja uporabe. Grelci so kot sistemske rešitve posebej optimizirani za uporabo v gospodarskih vozilih in prepričujejo z dolgo življenjsko dobo in robustnostjo. Poleg tega brez omejitev izpolnjujejo vse zahteve glede emisij izpušnih plinov in zvoka. Možna je tudi realizacija posebnih rešitev grelcev na gorivo, neodvisnih od motorja, za uporabo na vojaškem in železniškem področju ter v gradbenih strojih in traktorjih.

Poleg centralnega ogrevanja voznikove kabine je možno tudi decentralno ogrevanje delovnih mest daleč vstran od lastnega sistema za ogrevanja v vozilu. Na ta način se lahko učinkovito ogrevajo npr. voznikove kabine, prostori za prevoz blaga in prostori za prevoz posadke.